alt

HoReCa

Kinga Pienińska pojawia się zawsze tam, gdzie woda stanowi element dobrze skomponowanego menu.

Smakosze i hydrosommelierzy dostrzegają, że smak wody, często wynikający z jej pochodzenia, może ciekawie podkreślić kompozycję dań głównych, czy stać się dobrym wstępem dla degustacji deseru.

alt

Smak wody

Sztukę smakowania i podawania wody słusznie porównuje się do sztuki doboru odpowiedniego wina do jedzenia. A woda serwowana w dobrych restauracjach, przestała już być obojętną pozycją w karcie dań.

alt

Karta wody

Restauratorzy coraz częściej obserwują, że konsumenci zainteresowani są marką wody podawanej do posiłków. Nie wybierają już tylko pomiędzy wodą gazowaną, a niegazowaną.

Ta wiedza stała się inspiracją dla stworzenia pierwszej w Polsce Karty Wody, która jest nośnikiem informacji o walorach, smaku i pochodzeniu Kingi Pienińskiej.

alt

Doceniają nas

Kingę Pienińską, górską wodę z serca Pienin docenia wielu restauratorów i hotelarzy.